fbpx
Burgemeester

Het kloppende hart!

Dat is het centrum van Drachten, een fijne, centrale plek in gemeente Smallingerland. De plaats bij uitstek om te winkelen, te recreëren en te ontmoeten. Als gemeente en ondernemers zetten we ons daarvoor gezamenlijk in. Iedere dag weer. Samen de schouders eronder om in stand te houden wat mooi is. Dat is ons doel en dat streven we graag na. We willen onze mooie plaats leefbaar houden en, waar kan, nóg leefbaarder maken.

Maar… wij realiseren ons dat we dat niet zonder onze clientèle kunnen. Zonder klanten geen winkels. En een plaats zonder winkels wordt zielloos en ongezellig. Daarom doen we er alles aan om het voor u als consument aantrekkelijk te maken. Aanlokkelijk en leuk om naartoe te gaan, een plek waar u van ons als gemeente en ondernemers mag verwachten dat sfeer en service centraal staan. Met steeds meer groenstroken, perken met volop bloeiende bloemen en parkachtige voorzieningen om van te genieten. Een fijne ontmoetingsplaats van én voor Drachtsters. Maar dat niet alleen. Drachten heeft een regiofunctie als het gaat om winkels, horeca en gezellige evenementen. En ook van ver weten steeds meer mensen Drachten te vinden. Want sinds deze zomer is ons duidelijk geworden dat vele toeristen hun weg vonden naar ons centrum. ‘Wat een mooi winkelaanbod!’ en ‘Wat een vriendelijke mensen!’, waren veelgehoorde kreten. Daar mogen we best een beetje trots op zijn!

Als ondernemers en gemeente willen we ons blijvend inzetten voor lokale inspanningen. Voor ons mooie ‘warenhuis’ in het centrum van Drachten. En we merken dat consumenten ook steeds meer inzien wat het betekent om lokaal inkopen te doen. Daarmee houden we met elkaar een kloppend hart in stand. Wij waarderen het enorm dat consumenten ons trouw blijven, zich bewust worden van de eigen rol en niet alleen maar kiezen voor online aankopen. Toch spelen we ook graag in op de behoefte dat mensen ook steeds meer vanuit huis winkelen. Ons nieuwe concept Gastvrij Drachten, de bijbehorende website en de vele hieraan verbonden (online) acties spreken boekdelen. Maar los daarvan verwelkomen wij u graag persoonlijk in ons centrum met leuke acties en evenementen.

Een van die leuke acties die we in het leven hebben geroepen is de spaar-en-winactie die binnenkort van start gaat. Hoe het werkt? Als consument ontvangt u bij de deelnemende winkeliers in het centrum van Drachten  bij iedere besteding van €10,- een zegel. De zegel plakt u op de spaarkaart. De volle spaarkaart met 20 zegels deponeert u in de daarvoor bestemde verzamelbussen. Vanaf zaterdag 3 oktober trekken we tien weken lang meerdere winnaars uit de bus, met als klapper de hoofdprijs van maar liefst  €10.000,-  op woensdag 30 december! Alle winkeliers stellen verder bijzonder leuke prijzen ter beschikking.

Samen maken we Drachten nog gezelliger. Doet u mee? Kom dan ook naar hartenlust winkelen, shoppen en recreëren in hartje Drachten.

Wij heten u graag welkom!

Tot ziens,

Jan Rijpstra, burgemeester van Smallingerland
Douwe Blom, voorzitter winkeliersvereniging HA&IE
Douwe van Drogen, centrummanager Drachten

DEEL DIT Nieuws

Opkomende Evenementen