fbpx
Sinterklaas intocht drachten 2021

Sinterklaasintocht in Drachten op 13 november 2021

Sint laat ons weten dat hij morgenmiddag niet met de boot in Drachten zal aankomen. Dit jaar komt hij in zijn hippe cabrio binnengereden. Hij zal tussen 13.30 en 14.30 in het centrum aanwezig zijn traditiegetrouw met zijn Pieten, pepernoten en een hoop gezelligheid.

Na de ontvangst zal Sint een toer maken met de cabrio door het gehele centrum van Drachten. Hij wordt vergezeld door zijn Pieten die pepernoten uitdelen.

De intocht zal dit jaar een doorstroom evenement zijn in verband met de corona maatregelen. Dit houdt in dat Sint en zijn Pieten geen handen schudden en niet met kinderen op de foto gaan. De 1,5 meter zal gehanteerd worden.

Bij georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar, zoals sinterklaasintochten, is geen coronatoegangsbewijs verplicht. Ook voor begeleiders van kinderen is het niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.  

Wij verzoeken u de aanwijzingen van de organisatie op te volgen en de 1,5 meter maatregel op te volgen.

De intocht is georganiseerd door de ondernemersvereniging HA&IE en maakt er dankzij een aantal sponsoren o.a. Silleke, Hema Drachten, Stichting Sint Nicolaas-optocht, Paulusma Reizen, Philips Drachten, Rebbers Kryolan Schmink, snoepfabriek CCI Drachten een feestelijke middag van.

 

DEEL DIT Nieuws

Opkomende Evenementen