fbpx
Sinterklaas intocht drachten

Sinterklaasintocht 12 nov 2022

Sinterklaas komt zaterdag 12 november, in gezelschap van zijn pieten, aan in Drachten. De pakjesboot zal via de brug De Piip varen en aanmeren in de passantenhaven op het Moleneind om 14.00 uur.

Vanaf ongeveer 13.00 uur vertonen circuspieten in de passantenhaven allerlei kunsten om kinderen te vermaken. Natuurlijk ontbreken de Sinterklaasliedjes niet. De kinderen kunnen sinterklaas en de rest van zijn pieten om 14.00 uur in de passantenhaven aan het Moleneind verwelkomen, samen met Burgemeester Jan Rijpstra. Vervolgens maakt Sinterklaas samen met de burgemeester een rondje door het centrum. Dit jaar neemt Sint ook twee glutenvrije pieten mee, zij hebben een glutenvrije traktatie bij zich.

Heb je een boot en vind je het leuk om mee te varen? Versier dan je boot en vaar gezellig mee vanaf de brug De Piip.

Route van Sinterklaas:
Om 14.00 komt Sinterklaas aan. Na een welkom door de kinderen en de burgemeester zal Sinterklaas rond 14.40 uur zijn tocht starten door het centrum. Via de J.G. Blomstraat gaat Sinterklaas naar de Zuiderbuurt, De Dam, De Kaden, via de Drift naar het Raadhuisplein. Van het Raadhuisplein gaat hij richting het Friese Schathuis waarna hij via De Zuiderbuurt, De Dam en De Noorderbuurt door het centrum trekt.

De intochtcommissie vraagt begeleiders van de kinderen aandacht te hebben voor de route aan het water. Dit voor de veiligheid van uw kinderen.

De intocht is georganiseerd door ondernemersvereniging ha&ie met dank aan verschillende sponsoren.

 

route sinterklaas drachten 2022

DEEL DIT Evenement

Opkomende Evenementen