fbpx
1/2 wg

Jubileum: 85 jaar bloemen en creativiteit bij De Paladijn in Drachten

Voor De Paladijn is een boeket bloemen veel meer dan een verzameling takken. Het is emotie. Het is gevoel. En precies dat brengen Alarda Rebbers en haar team terug in al hun boeketten, bloemwerken en andere creaties op het gebied van bloemen, planten en unieke glas- en aardewerkkunstwerken. Op 9 april 2021 bestaat De Paladijn 85 jaar. 

Het bedrijf begon oorspronkelijk in 1936 als Bloemenhuis Pal aan de Houtlaan 17 in Drachten. In 2000 nam Alarda het stokje over van haar moeder die op de Stationsweg haar bedrijf vestigde. Alarda veranderde de naam toen in De Paladijn. “Het vak van bloemist zit al een paar generaties in de familie. Zelf ben ik ooit begonnen met een woonwinkel met dezelfde naam. Het is een verwijzing naar de familienaam Pal en naar mijn eigen voornaam. Maar het mooiste is daarbij toch wel de betekenis van de samenvoeging: de paladijn. Dat betekent strijder voor een ideaal én dienaar. Bloemen breng ik graag op een bijzondere manier onder de aandacht. Dat is mijn ideaal. En daarbij ben ik mijn klanten graag van dienst. Daar strijd ik voor als dienaar. Ik ben zelf een echte paladijn, zeg maar.” 

Creatief team 

Alarda en haar collega’s zijn kleur- en vormgevoelig, creatief en vol passie als het om bloemen gaat. “Door de jaren heen heb ik een prachtig team om me heen verzameld. Allemaal hebben we grote liefde voor bloemen en gevoel voor creaties. Wij denken na bij iedere tak; heel bewust en met emotie stellen wij boeketten en bloemwerken samen. We maken boeketten persoonlijk, soms ook door een aandenken of een persoonlijks object te verwerken in een bloemstuk. Bij De Paladijn maken we onze klanten graag blij. Voor hele generaties hebben we inmiddels geboorteboeketten, bruidswerken en rouwwerken verzorgd. Bloemen scheppen een band en zorgen voor verbondenheid. En dat merk je ook nu meer dan ooit; in de vreemde tijd waarin we zitten. We kunnen veel betekenen voor mensen, dat merken we dagelijks.” Die waardering kwam ook tot uiting in de prijs die De Paladijn enkele jaren geleden ontving toen het bedrijf werd uitgeroepen tot bloemist nummer 1 van Fryslân. 

Duurzaam en milieubewust 

Een groot deel van de bloemen die in de kleurrijke winkel staan, zijn op duurzame manier gekweekt en geteeld. “Wij respecteren de natuur, de creaties die daaruit voortkomen en alles wat op aarde leeft. Onze bloemen komen van veilingen die duurzaam geteelde bloemen veilen en van plaatselijke leveranciers. Zo lokaal zelfs dat wij de bloemen soms rechtstreeks uit de handen van de plukkers overhandigd krijgen.” Een mooie specialisatie is bloemwerk voor natuurbegraafplaatsen. Deze afscheidsbloemwerken zijn geheel afbreekbaar. “Wij gebruiken geen plastic draad of andere niet natuurlijke materialen. Hierdoor kan het gehele bloemwerk natuurlijk afbreken.” 

Mooie acties op social media

Bloemen fleuren op, zijn een steuntje in de rug en maken mensen blij. Een mooi boeket heeft veel positieve zeggingskracht en verbindt mensen met elkaar. Voor Alarda en haar team is het jubileum daarom een belangrijk moment om vooral bij deze aspecten stil te staan. “We blijven mensen graag verrassen met mooie bloemen. Om bij het jubileum stil te staan, hebben we een aantal leuke acties bedacht. Via Facebook en Instagram en ook via de mailinglijst brengen we onze klanten op de hoogte van deze acties.” Zoek op Facebook: De Paladijn – de duurzame bloemist van Drachten of Instagram: de_paladijn_drachten. Tot ziens! 

De Paladijn
Stationsweg 27 Drachten
Tel.: 0512 513 878
Mob.: 06 15413712
www.depaladijn.nl 

DEEL DIT Nieuws

Opkomende Evenementen